Nora Roberts „Saša“

Da budemo načisto moj knjiški suživot sa ljubićima je počeo i završio se sa 50 nijansi sive. Ponavljanje rečenice „on je probudio unutarnju boginju u meni“ bezmalo na svakoj petoj stranici u proseku (pa i po više puta) je previše za moj staromodni pojam romantike. Tako da knjigu „Saša“ Nore Roberts ne mogu sagledavati iz tog ugla. Sa aspekta fantastike? … Recimo da lakše poverujem Dizniju.

Njih šestoro, potpunih stranaca, u skladu sa trendovima – ravnopravno podeljeni na tri muškarca i tri žene su: blizu po godinama, privlačni, prepametni, uspešni i Norinim moćnim perom spojeni u zajednički pohodu za – okvirno tri dana (još tri da postanu bffs). Naša naratorka je: slabašna, sumnja u sebe, beži od sudbine… i šta mislite da li je nevina ili nije hm? Njen par iz snova, a to kažem doslovno – čarobnjak ima BELU magiju što se Nora zaista potrudila da nam naglasi nekoliko puta. Magija njihove suparnice je CRNA. Gde su SJ ratnici kad ti trebaju?! I ne samo da ima belu magiju on ima i no-pain virginity removal service. (Da vam rešim nedoumicu).

E sad da bi napravila neki balans sa nezamislivim aspektima fantastike i poradi na na ubedljivosti Nora Roberts dame i gospodo, opisuje:
– Obroke naših heroja. Našla sam podatak da je hrana pomenuta 78 puta. Dva recepta, jedan za neki đuveč a drugi za jagnjetinu.
– Liste nabavki.
– Raspodelu kućnih poslova. (Ovo je posebno interesantno jer vlasnici vile gde obitavaju naši heroji, sa bazenom, 6 spavaćih soba, đakuzijem, podrumom vina i neprevaziđenim pogledom – gaje kokoške. Da, dobro ste pročitali, samo domaća jaja dolaze u obzir i to od kokošaka koje slobodno kljucaju. Jedina organska stvar u prozi koju sam srela čitajući).


Da završim jednim inspirativnim citatom, koji će vas sigurno nagnati da knjigu iste sekunde kupite. Na 16oj strani (koja je u stvari deseta sa tekstom) kaže:
…“Koliko ćeš još odbijati da živiš onako kako ti je suđeno? Da voliš onako kako si rođena da voliš?“…
životnamudrostmajkemi

Saša u Vulkanu

Jedno mišljenje na „Nora Roberts „Saša“

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišete koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavi se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišete koristeći svoj Facebook nalog. Odjavi se /  Promeni )

Povezivanje sa %s