Zombie Kidz Evolucija

Od svih načina da se prekine školski čas, najbolja je zombi apokalipsa! Garantovano. Zombie Kidz Evolucija je kooperativna društvena igra za 2-4 igrača, godišta 7+, koji imaju zadatak da zajedno očiste školu od navale pozombificiranih nastavnika.

Igrači igru počinju na sredini table okruženi sa po jednim zombijem na sva 4 prilaza – kapije, školi. Tabla ima noćnu i dnevnu varijantu u zavisnosti od toga da li je broj igrača 2 ili više. Igrač na potezu baca kockicu i u odnosu na boju koju dobije na istoj, stavlja još jednog zombija iz rezerve (koja nije neiscrpna, zapravo je veoma škrta sa brojem ovih zombificiranih napasti) u prostoriju odgovarajuće boje. Možda budete imali i sreće da vam kockica padne na praznu stranu pa sprečite dolazak novog zombija u školu. Ja obično tu sreću nemam.

Cilj je elemnisati zombija sa datog polja (na početku tako što mu priđeš, kasnije i nekim super moćima) i udružiti se sa još jednim igračem kako bi u dvorištu škole stavili katanac. Dvorište ima četiri kapije ergo – četiri katanca i pobedili ste! Čestitam, možete nazad u školsku klupu.

Otežavajuće okolnosti su te da ukoliko zombija iz rezerve nestane, izgubili ste i ukoliko tri zombija uđu u jednu učionicu ona vam postaje nedostupna (izeli su sve živo).

Ono što igru čini dodatno zanimljivom je skala progresa na koju lepite nalepnice mozgića za svaku odigranu pratiju (neovisno da li ste pobedili ili izgubili) ili pehare za određeni broj misija koje treba da ispunite (recimo da pobedite dok u jednoj učionici imate 5 zombija).

Ono što igru čini prezanimljivom i još malo preko, su koverte čije pravo na otvaranje dobijate kada pređete određen broj odigranih partija na skali progresa. Koverte otvarate redom i u njima se mogu naći dodatne misije, super moći i EVOLUCIJA ZOMBIJA. Ne postajete samo vi pametniji već i zombiji mljackaju sivu masu pa pređe neka mudrost i na njih.

Na početku igra deluje prelako ali što vreme dalje odmiče misije postaju sve teže i teže i partije duže traju ali ne gube na draži. Još ako se malo unesete pa odglumite nekog zombija ili fajt, školski čas nikad zanimljiviji biti neće.

Igra nam se toliko dopala da čekamo februar (finasijski oporavak od praznika akhm khm) i da nabavimo „Dead of Winter: A Crossroads Game“. Zombi Kidz Evoluciju smo nabavili kod Mipla i stigla je u paketu sa minijaturnom demo verzijom Tako Cice o kojoj ću pisati nešto kasnije, mada mislim da sam poslednja zapravo saznala za ovu igru i da je svima poznata 🙂

Preporuka od nas.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišete koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavi se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišete koristeći svoj Facebook nalog. Odjavi se /  Promeni )

Povezivanje sa %s