Poen salata

Ukoliko su vas kao i mene vilama terali da jedete sve boje u tanjiru znate kako se sa povrćem lako može stvoriti „volimo se-mrzimo se“ odnos. Ipak Poen salatu ćete voleti neovisno od emocija prema ovim zdravim namirnicama U krajnjem slučaju pomfrit je povrće zar ne?

Poen salata je kartična društvena igra za dva do šest igrača, uzrasta 8+. Primarni cilj je napraviti najbolju sala… pardon sakupiti najveći broj bodova (ostavite nož i viljušku). Igračima su dostupne kartice sa 6 vrsta povrća i u jednom potezu mogu odabrati da sa talona (u igri nazvanog pijaca) povuku ili dve kartice sa nekima od njih ili karticu sa poenima. Poeni su zapravo zadaci koje pokušavate da ispunite najbolje što možete i da pokažete tom nedokazanom protivniku da se kupus može jesti i van sarme.

Postoji više od 100 načina da osvojite bodove. Tako, na primer, možete da dobijete 2 boda za svaku šargarepu koju imate, ali gubite jedan bod za svaki luk. Ili vam tri paprike daju po 8 bodova. Na prvi pogled deluje komplikovano ali verujte mi na reč, brže ćete shvatiti pravila nego iseckati glavicu luka (i uz manje suza pri tom). Marta koja ima sedam godina je vrlo brzo skapirala da igra nudi i opciju sabotiranja protivnika, pa me odrala ko vola u kupusu (kupusu :D) prosto uzimajući sa pijace svako povrće koje je meni trebalo.

Ako bih se jako potrudila da cepidlačim zamerka igri je sitno duža postavka jer zahteva razdvajanje karata po vrsti povrća nakon određenog broja partija što ruku na srce, zavisi od broja igrača (u dvoje možete spremiti tri pijace u napred, u troje dve).

Igra je jednostavna, dinamična, zabavna i lako prenosiva pa agendu zdrave ishrane možete promovisati i pored kafe i burgera bilo gde da se zateknete.

Mi smo naš primerak nabavili u Miplu.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s