Nestabilni jednorozi

Awwwwww kako su slatki bući bući… Jesu, dok ne izgubiš 😀

Dobro došli u svet šarenih, svetlucavih, magičnih i veoma nestabilnih jednoroga. Nadam se da ste spremni saigračima da zarijete rog u leđa i znajte da koliko god bila ružičasta, kopita i dalje bole kad vas gaze.

Nestabilni jednorozi su društvena kartična, kompetativna igra za dva do osam igrača godišta 8+. Cilj igre je biti prvi igrač koji će ispred sebe (u štali) sakupiti vojsku od šest ili sedam jednoroga u zavisnosti od veličine družine sa kojom igrate. Jednorozi mogu biti bebe ili obični bez specijalnih moći (osim preslatkih ilustracija i smehotresnih komentara) ili pak magični koji vama donose benefite a drugim igračima zagorčavaju život.

Pored jednoroga u špilu karata se nalaze sabotaže (poput Pandemonijuma koji vam sve jednoroge pretvara u pande tako da ostajete bez super moći), unapređenja (na primer „Štalska zabava“ vam omogućava da odbacivanjem dve karte uništite jednoroga), pregršt magija (sa prikladnim nazivima poput „Ritanje“ i „Rog sreće se okreće“) i instant kartama „NJEEE“ kojima sprečavate protivnika da odigra neki potez. Razmatranje kada ne dozvoliti protivniku da odigra ono što je zamislio (što on opet može i da spreči), iskoristiti unapređenje ili kada „uštaliti“ određenog jednoroga zahteva određen stepen strategijskog razmišljanja, praćenja karata i naravno sreće. A taman kad mislite da ste pobedili, protivniku dođe baš ta karta koju je čekao 5 krugova i pomrsi vam slamu. Zato šljokice na vijuge i juriš!

Na početku vam se može činiti da su pravila prekomplikovana (potez se sastoji od više koraka, termini poput „odbaci“, „žrtvuj“ i „uništi“ imaju različita značenja u mehanici igre) ali dovoljno je nekoliko partija čak i najneiskusnijem kartarošu da iz laganog kasa krene u galop.

Ja sam propustila Magic i YuGiOh voz ali mi to nije smetalo da se brzo snađem sa onima koji ovakve igre igraju duže vreme. Postoji mogućnost da izgubite nekog drugara nakon završetka partije ali kako sama igra kaže „jednorozi su sada tvoji prijatelji“. Šta vam pa više u životu treba 😀

Lična ne nužno tačna zapažanja

Igra zaista zasija kada se igra u tri i više igrača. Ne slažem se sa uputstvima za dva igrača na osnovu kojih se određeni broj karata izbacuje jer i pored toga više no jednom smo došli u situaciju da nam partija bude loše balansirana. Imamo neke ideje kako to da rešimo pa se po tom pitanju javim nekom drugom prilikom. Takođe mišljenja sam da je 8+ optimistična procena i da igra pre spada u 10+ kategoriju. Marta sa sedam i po me dobija nonšalantno.

Kupljeno u Miplu i nadam se ekspanziji.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s