Eksplozivni mačići

Neću lagati, kao žena u godinama sa trenutno dve mačke (a jednom ih je bilo i 18!) podozrivo gledam na bilo kakav humor vezan za slatke – male – krznene – umiljate… JAO ogreba me %$#$! Okej definitivno neću lagati, svako ko je došao u kontakt sa bar jednom mačkom zna da su u pitanju veoma samostalna i samoživa stvorenja sklona svim vidovima manipulativnog ponašanja. Kako je neko došao na ideju da deset smrtonosno oštrih kandži dodatno naoruža eksplozivom ne znam ali rezultat je dinamična, brza, kartična igra, za dva do pet igrača, godišta sedam plus, pod nazivom Eksplozivni mačići.

Volite igre sa neobičnim humorom, urnebesnim nazivima i smešnim ilustracijama? Onda prikupite odbrambene i ofanzivne karte, izbegavajte eksplozivno mače, sabotirajte protivnike i umiljato odmjaučite svoj pobednički ples.

Cilj ove izuzetno lake i proste igre je izbeći kartu eksplozivnog mačeta iz špila koje ako vam se zalomi (a hoće kad tad jer broj kaboom mačića zavisi od broja igrača) možete eliminisati posebnim Deaktiviraj kartama. Pored njih možete koristiti karte koje vam omogućavaju da preskočite svoj red za povlačenje iz špila ili da primorate protivnika da igra dva puta za redom. Neke vam omogućavaju da ukradete kartu, promešate ili pak zavirite u špil. Ako vam se ne sviđa karta koju je vaš protivnik upravo odigrao, možete joj se suprotstaviti karticom Ne i nadati se da vam neće odgovoriti.

Eksplozivni mačići se sistemski najviše razlikuju od drugih igara sa kartama po konceptu početka/završetka jednog poteza. Najpre možete odigrati iz ruke koliko god karata želite i tek onda vučete kartu što pomalo zahteva koncentraciju ako ste strastveni kartaroš. Ukoliko ne želite da odigrate kartu iz ruke, vucite iz špila i vaš red je gotov. Poprilično jednostavno.

Za većinu najzanimljivije kod ove igre je brzina kojom se pretvara iz mirnog slaganja karata u rukama u brzi rat za pobedu. Tog trenutka kada se prva karta položi na sto svi igrači frktajući pokušavaju da potpuno onesposobe protivnika i prigrabe sebi što više Deaktiviraj karata. Igra koju izuzetno jednostavno uče i najmlađi igrači, sa mnoštvom preokreta i mogućnosti za ispadanje. Što se broj karata u špilu smanjuje napetost sve više raste i vi se stalno pitate da li je trebalo da iskoristim svoju Pogledaj u budućnost kartu i vidim gde se krije Eksplozivno mače.

Ono što ja pak najviše volim to je divna mogućnost za sitničavu osvetu. Vidite, svaki put kada izvučete Eksplozivno mače, bilo da ga deaktivirate ili ne, sami birate na kom mestu će se ta karta opet naći u špilu. Pa ukoliko je sledeći igrač sestra koja vam stalno uzima crne helanke (a moja drži veto na tu boju), dečko koji nije oprao sudove ili dete koje zeza sa domaćim zadatkom… slobodni se da namestite eksplozivno iznenađenje tačno tamo gde vama odgovara. Zato napravite spisak i nemojte se ustručavati da svoju uspešno obavljenu misiju obelodnite predeći sa najslađim mačećim osmehom.

Ako volite mačiće i ako ne volite mačiće, ova igra ima ponešto za svakoga. Možda nećete igrati pet partija za redom (naročito vi koji volite Nestabilne jednoroge) ali Eksplozivni mačići su sjajan brzinski odmor za mozak. Za porodice sa mlađom decom, njihov osmeh što imaju legitiman izgovor da kažu reč: „puvanjak“ je i više nego dovoljan razlog da ovu igru imaju na polici.

Mi smo naš primerak nabavili u Miplu.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišete koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavi se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišete koristeći svoj Facebook nalog. Odjavi se /  Promeni )

Povezivanje sa %s